T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİİRT / MERKEZ - Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

"18 Mart Çanakkale Savaşı" Konulu Yarışmada Derecemiz

"18 Mart Çanakkale Savaşı " Konulu il genelinde düzenlenen  kompozisyon yarışmasında okulumuz öğrencisi Binnur KOÇAK il üçüncüsü olmuştur. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Öğrencimizin derece aldığı kompozisyonu:

 

ÇANAKKALE ZAFERİ

Çanakkale Savaşı, Birinci Dünya Savaşının seyrini değiştiren önemli savaşlardandır. Hedeflerine en kısa ve kolay yoldan ulaşmak isteyen itilaf devletleri güçleri, Çanakkale'yi geçmek ve müteffiklerine yardım etmek istiyordu.

 Ancak Türk Ordusu buna izin vermedi.

Milletinin geleceği için, kendi geleceğinden vazgeçmiş. Kendi kaderine boyun eğmiş ama vatanının kaderine boyun eğmemiş Mehmetçiğin sessiz çığlığıdır. Vatan sevgisini kendinden, anne babasından, sevdiğinden üstün tutmuş yüz binlerin zaferidir Çanakkale. Boğazından geçen bir lokma kuru ekmeğe razı olmuş bir tas sıcak yemeğin kokusunu bile unutmuş, bir yudum suya hasret askerin iç sesidir . Tüm yokluklara, tüm imkansızlıklar rağmen, düşmanın modern silahlarına göğsünü siper etmiş kahramanların hikayesidir Çanakkale. Bir an olsun arkasına bakmamış, geri adım atmak aklına bile gelmemiş, öleceğini bile bile şehadete yürümüş bir neslin kaybolan umutlarıdır. Mermisi tükenmiş, mevzisini terk edip geri çekilmek yerine, süngüsünü takıp taaruza geçmiş, düşmana doğru koşarken ölümü kucaklamış korkusuz on binlerdir. Yok olmuş hayallerin, bu dünyada hiç yaşanmayacak, ahirete bırakılmış kavuşmaların resmidir. Evladını kaybetmiş bir annenin feryadı, babasına bir daha sarılmayacak çocukların özlemi, sevdiğini bir daha göremeyecek olan bir kızın göz yaşıdır  Çanakkale.

Kendini yenilmez sanan, Mehmetçiğe binlerce bomba, mermi yağdıranların devletlerin boğazın derin sularına, Gelibolu'nun uçsuz bucaksız siperlerine gömüldüğü; Türk askerinin gücünü, imanını, iliklerine kadar hissettirdiği, milletin bir bütün olarak dünyaya meydan okuduğu muharebedir Çanakkale.

Tarih seyrinin değiştiği yerdir. Türk'ün esarete karşı baş kaldırışıdır, bağımsızlık için vurulan prangaları parçalayış hikayesidir  Çanakkale. Ama kolay mı? "Çanakkale geçilmez!" diyen askerimizi ezip geçmek, Anadolu topraklarına göz dikmek o kadar basit mi?

Elbette ki basit değil ve olmadı da. Vatan için çanını feda etmiş yüz binlere saygı, sevgi ve minnet ile...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2021 - Güncelleme: 18.03.2021 13:49 - Görüntülenme: 463
  Beğen | 7  kişi beğendi