“40 Kavram”, “40 Ayet”, “40 Hadis”, “40 Şair 40 Şiir” Kapsamında Münazara Etkinliğimiz

2022-2023 Eğitim öğretim yılı Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kalite Takip Sistemi “Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı" MAYIS Ayı Faaliyeti:

11/J Sınıfı Tarafından Münazara Gerçekleştirildi. Okulumuzun kütüphanesinde 22 Mayıs Pazartesi günü 11/ J sınıfı tarafından “menemen” konulu münazara gerçekleştirildi. Anadolu mutfağının en sevilen kahvaltılık yemeklerinden olan menemen, kahvaltı kültürümüzün vazgeçilmez bir parçasıdır. Toplumumuzu uzun zamandır ikiye bölen “Menemen soğanlı mı, soğansız mı olur?” sorusu enine boyuna tartışılarak münazara edildi. Münazara ekiplerinden Zehranur Oral, Hatice Beyhan ve Esma Baykara menemenin soğanlı olması gerektiğini savunurken Zülal Naz Memduhoğlu, Ruken Özdemir ve Şeymahan Şark’dan oluşan ekip ise menemenin soğansız olması gerektiğini savundu. Münazara ders öğretmeni Ramazan İpek moderatörlüğünde başladı. Oldukça donanımlı bir şekilde tartışmanın boyutları ele alındı. Her iki tarafın savunduğu ve çürütmeye çalıştığı tez ile antitez masaya yatırıldı. Münazara esnasında sayısal verilerden yararlanma, tanık gösterme, örnekleme, analitik kompres, somutlama, soyutlama, tümdengelim, tümevarım olumlama ve değilleme gibi düşünce tekniklerine yer verildi. Karşılıklı çürütme sorularıyla devam eden münazarada ekipler, birbirlerine karşı nezaketi ve saygıyı unutmadan, birbirlerini bölmeden, bağırıp çağırmadan fikirlerini başarıyla savundu. İzleyiciler tarafından ilgiyle izlenen münazarada “fikirlerin başarıyla savunulması, çürütme sorularının tutarlılığı, savunma yöntemlerinin zenginliği, tartışmanın bağlamından uzaklaşılmaması, karşılıklı saygı, jest-mimiklerin başarıyla kullanılması, vurgu ve tonlamanın yapılması ve Türkçemizin başarıyla icra edilmesi”  kriterleri ışığında değerlendirme yapıldı. İzleyicilerin eşit sayıda oy verdiği ekiplerden menemenin soğansız yapılması gerektiğini savunan Zülal Naz Memduhoğlu, Ruken Özdemir ve Şeymahan Şark’tan oluşan ekip moderatör kararıyla münazaranın galibi ilan edildi. Münazaraya katılım gösteren öğrencileri tebrik ediyor, ilgiyle dinleyen öğrencilere ise teşekkür ediyoruz.

23-05-202323-05-202323-05-202323-05-2023

Yayın: 23.05.2023 - Güncelleme: 23.05.2023 13:52 - Görüntülenme: 215