Eğitim koçluğu çalışmamız

2018-2019 Eğitim öğretim yılı Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kalite Takip Sistemi “Okul Tarafından Gerçekleştirilen Örnek ve Özgün Uygulama/Proje Alanı" Aralık Ayı Faaliyeti:

Çalışmanın Amacı ve Faydaları:

• Öğrencinin motivasyonu artar
  • Öğrenci etkili ve verimli ders çalışmayı öğrenir
  • Öğrencinin kendisine olan güveni artar
  • Öğrenci ders programını ve ders çalışma ortamını düzenleyebilir
  • Öğrencinin konsantrasyonu artar öğrencinin ders çalışma performansında artış gözlenir
  • Öğrencide sınav kaygısı varsa bu kaygı kontrol altına alınır
  •  Öğrenci aile içi Çatışma ve problemler yaşıyor ise bu sorunlara çözüm getirilmeye çalışılır
  •  Sınav süresinde oluşan duygusal değişiklikler en aza indirilir

Çalışmanın Uygulanışı: Yapılacak çalışma konusunda sınıf rehber öğretmenleri ile toplantılar yapıldı. Bu toplantılarda öğretmenlerimize uygulama konusunda şu bilgiler paylaşıldı:

• Sınıflarındaki çalışmaya katılacak öğrencilerin listesinin oluşturulması
  • Çalışmaya katılacak öğrencilerin gruplara ayrılması
  • Grupların her birine akademik başarısı yüksek bir öğrencinin başkanlık etmesi(Gruba örnek teşkil etmesi için)
  • Gruplara öğrencilerin motivasyonunu artıracak isimler verilmesi
  • Her grup için haftanın belirli bir gün ve saatinde görüşme zamanı oluşturulması
  • Gruptaki her öğrencinin haftalık performansının değerlendirilmesi için öğrencilerle görüşülmesi

Sonraki aşamada çalışmanın uygulanacağı sınıflara seminerler düzenlenerek çalışma hakkında aşağıdaki bilgiler paylaşıldı:

• Yapılan çalışmanın gönüllülük esasına dayandığı
  • Çalışmaya katılma ve devam etmesi sonucunda bir ödül verilmeyeceği
  • Çalıştığı günkü performansı her ne olursa olsun bunu yansıtması
  • Her gün çözdüğü soruları not defterine not alması ve bu soruları kendi sınıfına ait linke belirtilen gün ve saatlerde girmesi
  • En önemli kurallardan birinin çalışmaya her ne sebeple olursa olsun 3 hafta devam edemeyen öğrencinin çalışmadan çıkarılacağı

Öğrencilerin istediği zaman çalışmadan ayrılabilme haklarının olduğu ve bu hakkın 1 kereye mahsus olduğu Çalışmanın Teknolojik Boyutu:

• Google formlardan her sınıfa öğrencilerin bir hafta boyunca çözdükleri soruları ve okudukları kitap sayfa sayılarını girebilecekleri bir form oluşturulmuştur. (Bu linke haftada 1 kez ve Pazar 20.00 ile Pazartesi 23.00 arasında veri girişi yapmaları istenmiştir. Belirtilen saatler dışında veri girişi yapılamamaktadır.)
  • Formların linki öğrencilerin rahat ulaşabilmeleri adına okul web sitesine eklenmiştir. (Veri girişi ve linklere nasıl ulaşılacağı konusunda öğrenciler bilgilendirilmiştir.)
  • Girilen veriler Excel formatında dosyalanıp çıktı alınarak öğretmenlerimize haftalık görüşmelerinden önce ulaştırılmaktadır.
  • Öğretmenlerimizin çalışma konusunda geri bildirim gönderebilmeleri için haftalık veri girişi yapacakları bir link oluşturulmuştur. Bu linke Cuma saat 16.00 ile Pazar saat 23.00 arasında veri girişi yapmaları istenmiştir.

Linkimize icerikler/ogrenci-soru-takip-formu_6166636.html   bağlantısı ile de ulaşabilirler.

25-12-2018

Yayın: 25.12.2018 - Güncelleme: 25.12.2018 13:22 - Görüntülenme: 880