Etiket Sonuçları: meslek

Değerli öğrenciler!

Okul Rehberlik Servisi olarak Mesleki Rehberlik doğrultusunda öğrencilerimizin ulaşabilmesi için meslek tanıtım dökümanları ve meslek tanıtım video linki aşağıda yer almaktadır. Düşündüğünüz, hayalinizdeki ve merak ettiğiniz meslekler için bu dökümanlardan yararlanabilirsiniz.

Değerli öğrenciler:

Meslek seçimi; çoğumuzun zorlandığı, belki de hayatımızda aldığımız en zor kararlardan biridir. Üniversite sınavıyla bağlantılı olarak karar vermek için sadece bir yılımız varmış yanılgısında olduğumuz bir süreçtir.Gerçekte ise bu gelişen ve değişebilen bir süreçtir.

Aklımızda hep aynı sorular dolaşır; Hangi mesleği seçersem daha çok para kazanırım?

SİİRT İBRAHİM HAKKI KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ - REHBERLİK SERVİSİ

Hangi mesleği seçersem işsiz kalmam? Annem/Babam seçtiğim mesleğin sonunun olmadığını söylüyor...Gibi sorular.

Hayatımızın geri kalanını bizi mutlu etmeyen bir mesleği yapmak zorunda kalmak istemiyorsak tam zamanında en doğru kararları vermemiz gerekir.

Dünya bir değişim içerisinde ve bu değişim geçmişteki gibi sadece tarım, endüstri alanından ibaret değil. Her alanda değişim içerisindeyiz. Bu demek oluyor ki belki bundan iki yıl önce sorduğumuz sorular şu an geçerliliğini yitirecek. Artık meslek seçimi ile ilgili sorular sorarken daha çok yeniliğe, bilgiye ve teknolojiye daha açık olmamız gerekiyor. Size bu yazımızda yenilikçi, gerçekçi, güncel ve teknolojik; ama bir o kadar da duygularımızın içinde olduğu 9 sorudan bahsedeceğim.

Bu 9 soruyu aşağıdaki resimlerde inceleyebilirsiniz

İBRAHİM HAKKI KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ / REHBERLİK SERVİSİ

Değerli Öğrenciler!

Üniversite adaylarının en çok merak ettikleri konulardan biri, hedefledikleri üniversitelerin hedefledikleri bölüme girebilmek için hangi testte kaç net yapmaları gerektiğidir.

TYT-AYT Net Sihirbazı ile bu sorular en güvenilir şekilde yanıt buluyor.

2020 YKS'de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan lisans-önlisans programlarına yerleşenlerin TYT-AYT testlerinde yaptıkları taban puanlarına göre yerleşen son kişinin netleri burada yer almaktadır. Bilgiler, ÖSYM verilerinin derlenerek işlenmesi sonucu oluşturulmuştur.

Bu istatistik verileri tercih sürecinde de kullanabilirsiniz.