Fikir Atölyesi

2018-2019 Eğitim öğretim yılı Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kalite Takip Sistemi “Okul Tarafından Gerçekleştirilen Örnek ve Özgün Uygulama/Proje Alanı" Mart Ayı Faaliyeti:

Fikir Atölyesi

Amaç: Farklı düşünme, değişim ve gelişime açık olma, yeni fikirler üretebilme (üretmenin keyfini yaşama), hayal gücünün sınırlarını geliştirme, eleştirel yönün sağlıklı gelişimi, proje yapma ve olgunlaştırma, araştırmacı yönün geliştirilmesi gibi durumların kazandırılması.

Uygulanışı: Farklı düşünen öğrencilerin tespiti için 3 sorudan oluşan sınav yapılması. Sonuçlara değerlendirilip yapılacak çalışmanın amacına uygun cevaplar veren öğrencilerin tespit edilmesi. Bu öğrencilerle her hafta Salı günü toplantılar yapılması. Yapılan ilk 3 toplantıda amaca yönelik eğitim yapılması. Sonrasında paydaş okullardaki yapılan çalışmaların incelenmesi için listelerin oluşturulması. Bu listelerdeki okullarda yapılan dikkat çekici çalışmaların tespit edilmesi. Tespit edilen çalışmaların not alınıp ekiple grup tartışması yapma yolu ile değerlendirilmesi (Bu çalışmaların sonraki çalışmalar için ilham kaynağı olması). Son olarak da çalışmaların okul idaresine proje olarak sunulması.

Çalışmadan sorumlu Öğretmen: Muhammed Mustafa Şimşek

Çalışmaya Katılan Öğrencilerimiz : (11-A) Senanur Aktaş, (9-E) İlknur Gücel, (12-G) Gülistan Turhan, (12-F) Kader Can, (12-F) Selma Tekyol, (9-H) Hatice Yavuz,  (11-G) Dicle Çiçek, (9-B) Sevim Çark, (9-H) Esma Baş, (12-J) Nasibe Sadik, (11-K) Hatice Zeynep Göztok, (9-G) Fatma Nisanur Harman, (9-H) Semanur Kalkan, (11-G) Ayşe Nazli Sualp, (11-C) Bahar Ekin

25-03-201925-03-201925-03-2019

Yayın: 25.03.2019 - Güncelleme: 26.03.2019 11:39 - Görüntülenme: 1129