T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİİRT / MERKEZ - Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Milli Savunma Üniversitesi Nedir?


Milli Savunma Üniversitesi  

Milli Savunma Üniversitesi'nde de diğer tüm üniversitelerde olduğu gibi farklı fakülteler ve bu fakültelerin altında eğitim verilen farklı bölümler vardır. MSÜ bölümlerinin sivil üniversitelerden tek farkı, bu bölümlerin askeri alanda eğitim vermesi ve profesyonel subay ve astsubay yetiştirmesidir. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler, standart fakülte diplomasının yanı sıra okullarına göre subay veya astsubay diploması da alırlar.Bu bölümler aşağıdaki tabloda mevcuttur.

 

21-01-2021

2020 Milli Savunma Üniversitesi Taban Puanları

08-02-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu puanların yalnızca 2. aşamaya seçilip seçilmeyeceklerini belirlemekte kullanıldığını hatırlatalım. Aday belirleme sınavından belirlenen puanı almanız, tercih ettiğiniz MSÜ bölümüne yerleşebilmeniz için yeterli değildir. MSÜ öğrenci alımlarında temel ve alan yeterlilik testlerinin yanı sıra adayın askeri eğitime elverişli olup olmadığını tespit edebilmek için pek çok farklı test ve sözlü mülakat yapılır.

Bu testler ve mülakattan yeterli puanı almayı başaran adaylar, tercih ettikleri MSÜ bölümlerine yerleşmeye hak kazanırlar. Ayrıca MSÜ tercihlerinde tercih sıralaması da oldukça önemlidir. Aday yerleştirme işlemleri yapılırken son beş güne kadar adayın tercih sıralaması dikkate alınır. Ancak son beş gün içerisinde bölümlerin kontenjanlarına göre sırası gelen adaylar, bölümlere dağıtılır.

08-02-202208-02-2022

 

MSÜ TANITIM VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...

Ayrıntılı bilgi almak için rehberlik servisine başvurabilirsiniz.

 

SİİRT İBRAHİM HAKKI KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ / REHBERLİK SERVİSİ

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.01.2021 - Güncelleme: 08.02.2022 11:20 - Görüntülenme: 695
  Beğen | 9  kişi beğendi