T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİİRT / MERKEZ - Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Gel Bir Ayet Resmet & Gel Bir Hadis Resmet Temalı Resim Yarışması

Siirt İbrahim Hakkı K.A.İ.H.L Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Resim Yarışması I.YARIŞMAYI DÜZENLEYEN KURUM
Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
II.YARIŞMANIN TÜRÜ
Resim Yarışması
III.YARIŞMANIN TEMASI
Gel Bir Ayet Resmet. & Gel Bir Hadis Resmet.
IV.YARIŞMANIN KAPSAMI

Siirt İbrahim hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen "Gel Bir Ayet Resmet & Gel Bir Hadis Resmet" temalı bu yarışma, okulumuz 9, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenmektedir.

V.YARIŞMANIN AMACI
-Okulumuzda Resim yeteneği öğrencilerin yeteneklerini sergileme olanağı vermek ve öğrencilerimizin resim yeteneğini keşfetmek
-Dinimizin temel dayanağı olan Ayet ve Hadis'e yönelik farkındalık sağlamak.
VI.KATILIM ŞARTLARI
1.Yarışmaya, okulumuz 9, 10 ve 11. Sınıf öğrencileri katılabilir.
2.Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler okul idaresine isim yazdıracaktır.
3.Jüri üyeleri ve bunların birinci derece yakınları yarışmaya katılamaz.
4.Her katılımcı sadece 1 resimle yarışmaya katılabilir.
5.Resimler, daha önce sergilenmemiş ya da ödül almamış olmalıdır.
6.Resim yarışması 2 aşamalı olacaktır.
*Ayet temalı olan 1. Aşama Resimleri 13 Haziran 2022 tarihi mesai bitimine kadar okul idaresine ( Esra Etiz Kaçar)teslim edilecektir. Zamanında ulaştırılmamış resimler değerlendirilmeye alınmayacaktır.
* Hadis temalı olan 2. Aşama Resimleri ise 16 Haziran 2022 tarihinde canlı olarak çizim yapılacaktır.

VII.TEKNİK ŞARTLAR
1.Resim yapılacak kağıdın boyutu, 35 x 50 cm olacaktır.
2.Resimler el yapımı olacak, kesinlikle bilgisayar vb. teknolojik ürünler kullanılarak ya da dijital ortamlarda üretilmeyecektir.
3.Yarışmacılar, kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü renkli tekniği ve malzemeyi kullanabilecektir.
4.Resimler paspartusuz, kıvrılmadan, katlanmadan, iki karton arasına düzgün yerleştirilmiş bir şekilde teslim edilecektir.
5.Resim kağıdının her iki tarafına da herhangi bir şey yazılmayacaktır.
 
VIII.DEĞERLENDİRME VE ÖDÜLLER
1.Okul idaresi teslim edilen resimleri değerlendirmek ve dereceye girenleri tespit etmek üzere bir resim öğretmeninin ve bir de İHL Meslek Dersi öğretmeninin de bulunduğu en az üç kişilik değerlendirme komisyonu oluşturacaktır.
2. Resim yarışması 2 aşamalı olacaktır.

•Aşamada öğrenciler istedikleri bir ayeti belirtilen süre içine resmedecek ve okul idaresine teslim edecektir.13 Haziran 2022 tarihinde toplanacak olan Komisyon tarafından Resimleri ilk 10 sırada seçilen öğrenciler okul idaresi tarafından ilan edilecektir.
•Aşamada ise 1. Aşamada ilk ona giren öğrenciler, 16 Haziran 2022 tarihinde belirlenen bir hadisi canlı olarak istedikleri teknikte resmedebilecekler.
3.Resimlerin değerlendirilmesi; özgünlüğü (30 puan), sanatsal değeri (30 puan), temaya dair mesajı yansıtması (40 puan) olmak üzere 100 tam puan üzerinden yapılacaktır.
4.Okul genelinde 2. Aşamada ilk üçe giren öğrencilerin her iki aşamadaki eserleri okul idaresi tarafından okulun web sitesinde paylaşılacaktır.
5.Okulda birinci seçilen resmin sahibine 500 TL, ikinci seçilen resmin sahibine 300 TL, üçüncü seçilen resmin sahibine ise 200 TL ödül verilecektir.
6.Resimlerin değerlendirilmesi; özgünlüğü (30 puan), sanatsal değeri (30 puan), temaya dair mesajı yansıtması (40 puan) olmak üzere 100 tam puan üzerinden yapılacaktır.
7.Değerlendirme Komisyonu 1. Aşama için 13 Haziran 2022 tarihinde toplanacak olup ilk ona giren resimleri belirleyecek, 2. Aşama için ise 16 Haziran 2022 tarihinde toplanacak olup, 1. Aşamada ilk ona gren öğrencilerin canlı olarak çizecekleri resimlerden birinci, ikinci ve üçüncü olmaya uygun görülen resimleri belirleyecektir.
8.Bu şartnamede belirtilen hususlara aykırı olduğu tespit edilen resimler değerlendirme dışı bırakılacaktır. Resmin şartname hükümlerine aykırı olduğu sonradan tespit edilmesi durumunda dereceye girmiş ise ilgili katılımcıya verilen ödül/ödüller iptal edilecek ve bunun/bunların iadesi istenecektir.
IX.TELİF (KULLANIM) HAKLARI
1.Resim sahipleri, gerek 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince eserleri ile ilgili bütün kullanım haklarını İbrahim hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine verdiklerini kabul etmiş sayılırlar. Söz konusu izni sonradan geri almayacaklarını, eserlerin kullanılmasını engellemeyeceklerini veya bu izin için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacaklarını kabul, beyan ve taahhüt etmiş olurlar.
2.Yarışmaya katılan bütün resimler Siirt İbrahim hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğünce basılı, görsel, işitsel, dijital yayın ve materyallerinde, web sitelerinde, düzenlenmesi muhtemel sergilerde kullanılabilir.
3.Siirt İbrahim hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü eserlerin bu şartnamede belirtilen amaçlar dışında kullanılmasına hiç bir şekilde izin vermeyeceğini taahhüt eder.
X.YARIŞMA TAKVİMİ
 Yarışmanın İlanı: 03/06/2022

1.Aşama:
* Resimlerin Katılımcılar Tarafından okul idaresine Son Teslim Tarihi: 13/06/2022
*Komisyonun resimleri değerlendirmesi ve ilanı: 13/06/2022
2.Aşama:
*16/06/2022 tarihinde canlı olarak resimler çizilecektir.
*Komisyonun resimleri değerlendirmesi ve ilanı: 16/06/2022

     Ödül Töreni: 17/06/2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.06.2022 - Güncelleme: 03.06.2022 17:12 - Görüntülenme: 302
  Beğen | 1  kişi beğendi