Şbt

2022-2023 Eğitim öğretim yılı Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kalite Takip Sistemi "Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı" Şubat Ayı Faaliyeti:

Şbt

2022-2023 Eğitim öğretim yılı Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kalite Takip Sistemi "Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı" Şubat Ayı Faaliyeti:

Ock

12. sınıf öğrencilerimizin genel durumlarını, kurs durumlarını etüt planlamalarını deneme sonuçlarını ve benzeri değerlendirmeleri yapmak üzere 12. sınıf öğretmenlerimiz ile Okul müdürümüz Mustafa AYAZ başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Ock

27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u anma programı, Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hakan Hamitoğlu'nun danışmanlığı ve  Meslek Dersleri Öğretmeni Abdülhamit Aykut'un Sahne yönetimiyle öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber Metni:

Okulumuz Edebiyat atölyesi öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hakan HAMİTOĞLU danışmanlığında dergi(fanzin) çalışmalarına başladı.Sizler de yazı ve çizimlerinizle dergimize katkıda bulunabilirsiniz.

Ekm

Okulumuz konferans salonunda Siirt İl Müftülüğünce düzenlenen I. İl Geneli Hafızlık İcazet Merasimi programı kapsamında hanım hafızlar için icazet merasimi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın teşrifleriyle gerçekleşti.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil KIŞLA, Siirt Valisi Osman HACIBEKTAŞOĞLU, Siirt İl Müftüsü Vahap KAPICIOĞLU, Batman İl Müftü Yardımcısı Halime Esra ÖZDEMİR , Kız Kur'an Kursları Yaptırma Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ayhan VERAL  ve pek çok katılımcının katıldığı programda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil KIŞLA'nın konuşmalarının ardından elli iki hanım hafızın taç giyme töreni gerçekleştirildi.

Ekm

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda İmam Hatip Okullarının Kuruluşunun 109. Yıldönümü münasebetiyle düzenlediği programa bin aşkın seyirci katıldı.

Hafız Elif KAYA'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Okul müdürümüz Hamza ARSLAN'ın selamlama konuşması, sinevizyon gösterisi ve ÖNDER Siirt İl Başkanı Sabahattin ATAKER'in İmam Hatip Okullarının tarihçesi ve geleceğiyle ilgili konuşmasıyla devam etti.

Müzik öğretmenimiz Sevda DEMİR yönetimindeki İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Korosu'nun da sahne aldığı programda öğrenciler eserlere coşkuyla iştirak etti.

Program ÖNDER Siirt İl Başkanlığı'nın öğrencilere hediye takdimiyle sona erdi.

Ekm

Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili, İslam dininin peygamberi olan Efendimiz (S.A.V)'in doğum gecesi ve aynı zamanda hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir.

Eyl

2022 2023 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimizle  yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Tüm öğretmen ,öğrenci ve velilerimizin sağlıklı ve mutlu bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini dileriz.

Eyl

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı sene başı öğretmenler kurulu toplantısı okul müdürümüz Hamza ARSLAN başkanlığında toplanıp aşağıdaki gündem maddeleri görüşülmüştür.

YKS  2022'de ilk 15 Bin' e giren öğrencilerimiz.

Okulumuz Fen ve Sosyal Bilimler Proje alanı meyvelerini vermeye başladı.

2018-2019 eğitim öğretim yılında bünyesinde Fen ve Sosyal Bilimler Proje bölümü açılan okulumuz bu yıl söz konusu bölümün öğrencilerini mezun vermeye başlamıştır. Genel müdürlüğümüzün Hedef2022 çalışmaları kapsamında çalışmalarını sürdüren okulumuz geçen senelerdeki başarısını katlamıştır. En dikkat çekici sonuç ise Elif Yeşilbaş adlı öğrencimizin hem TYT hem Sayısal hem de daha önce yapılan Milli savunma üniversitesi sınavında 3 Türkiye olmak üzere 6 derece almasıdır. Nitekim öğrencimiz TYT ek puanla Türkiye 10.su ve Siirt İl 1.si, Sayısal alanında Türkiye 1393.sü ve Siirt İl 1.si, MSÜ sınavında Türkiye 260.sı ve Siirt İl 2.si derecelerini almıştır.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencimizi, ailesini ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.

Hamza ARSLAN

OKUL MÜDÜRÜ

Haz

2021 -2022 eğitim öğretim yılı sene sonu rehberlik hizmetleri yürütme komisyonu toplantısı okul psikolojik danışman ve koordinatör rehber öğretmenimiz Hasan Cahit Özyeşil başkanlığında tüm sınıf rehber öğretmenlerin katılımıyla okulumuz toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıda 2021-2022 eğitim öğretim yılı okul ve sınıf rehberlik çalışmalarının değerlendirilmesi,Rehberlik klasörlerinin tamamlanarak ilgili okul psikolojik danışmanına teslimi,Bepli ve destek eğitim odasında eğitim-öğretim alan öğrencilerimizin dosyalarının teslimi,sınıf rehberlik öğretmenlerinin rehberlik çalışmalarına yönelik öneri ve görüşleri üzerinde duruldu.

Haz

Okulumuz PDR Birimi tarafından 9 ve 10. sınıf kademelerimizde eğitim gören tüm öğrencilerimize yaz tatili sürecini daha verimli geçirebilmeleri için "Yaz Tatili Ders Çalışma Programı" hazırlandı. YKS'de başarılı olabilmek için bu sistemin %40'ına denk gelen TYT sınavını başarıyla geçebilmemiz ve 11-12. sınıf AYT konularına temel oluşturabilmemiz için 9 ve 10. sınıf konularını iyi temellendirmemiz gerekmektedir. Bunu amaçlayarak yaz tatilimizi verimli geçirmeliyiz.

Haz

Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Siirt  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüyle beraber farkındalığı arttırmak için çevre temizleme etkinliği gerçekleştirdik.