SİİRT / MERKEZ - Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK VE PSİKO-EĞİTİM PROGRAMI

Salgın hastalık psikolojik sağlamlık ve psiko-eğitim programı 13 Eylül-24 Eylül Tarihleri arasında yüz yüze uygulanacaktır.

Programın uygulanması sürecindeki görev ve sorumluluklar aşağıda maddeler halinde belirtilmiştir:

1.Okulda psiko-eğitim programının planlaması ve yürütülmesi sürecinden okul idaresi sorumludur.

2.Sınıf rehber öğretmeni  öğrenci oturumlarını yapmakla yükümlüdür.

3. Program toplam 8 modülden oluşmaktadır. Her bir modül bir ders saatinde işlenmelidir. Bir günde en fazla 2 modül işlenebilir. (uygulanan günler arasında en az 2 gün ara olmalıdır)

4.Programın tüm oturumlarının aynı öğretmen tarafından uygulanması sağlanmalıdır.

5.Programlar uygulanmadan önce programanların içeriği dikkatle okunmalı ve ön hazırlık yapılmalıdır.

6.Psikolojik danışman/rehber öğretmen ve oturumları uygulayan öğretmenler, psikoeğitim programının uygulanması sürecinde zorlayıcı yaşam olayından ileri düzeyde etkilendiği düşünülen öğrencileri ilgili kurum yada kuruluşlara yönlendirmelidir. Sınıf rehber öğretmenleri uygulama süreci ve program hakkında rehberlik servisine başvuruda bulunabilirler.

7.Sınıf rehber öğretmenleri uyguladıkları programın sayısal verilerini psiko- eğitsel destek eğitimleri formuna doldurarak rehberlik servisine vermeleri zorunludur. Rehberlik servisine verilen  formlar bakanlığımızın sistemine eklenecektir.

Aşağıdaki  program sınıf rehber öğretmeni tarafından öğrencilere uygulanmak üzere hazırlanmıştır.

MODÜL 1 - SALGINI ANLAMLANDIRMAK

MODÜL 2 – DUYGULARI TANIMAK VE İFADE ETMEK

MODÜL 3 – DUYGULARI KONTROL ETMEK

MODÜL 4 – DUYGU-DÜŞÜNCE-BEDEN İLİŞKİSİNİ KURMAK